Zaboravili ste vaše detalje ?

NAPRAVITE NALOG

Prirodna kozmetika u službi lepote i zdravlja!

Pantenol krema & Aloja

pantenol krema hommage prirodna kozmetika

Pantenol krema & Aloja – naš saveznik do čiste i lepe kože mladolikog izgleda

Krenimo od početka.

Šta je pantenol?

Po hemijskom sastavu, pantenol je alkohol koji se prilikom nanošenja na kožu pretvara u pantotensku kiselinu, poznatu i kao vitamin B5. Javlja se organski, ali može se proizvesti i iz biljnih i životinjskih izvora.

 

Ovaj vitamin se naziva i antistresnim vitaminom, jer je naučno dokazano da ukoliko ga unesemo nakon stresne situacije, naš organizam trpi manje posledice. Slična reakcija se dešava i sa kožom lica, pa se koristi kao aditiv u raznim kozmetičkim proizvodima širom sveta. Smatra se magičnim sastojkom zbog svog višestrukog dejstva.

Polazna tačka i osnova zdrave i lepe kože jeste hidratacija. Pantenol za sebe vezuje vodu, a zahvaljujući svojoj voštanoj strukturi prodire u dublje slojeve kože i tako joj omogućava zadržavanje dodatne vlažnosti, jer se rezerve vode najpre troše sa površine kože. Upravo povlačenjem vlage iz dubljih slojeva na površinu, pantenol doprinosi tome da koža postane čvršća, elastična i glatka.


Svojom sposobnošću dopiranja do dubljih slojeva kože, pantenol u sebi čuva i moć regeneracije. Studije su pokazale da se unutar ćelija pospešuje stvaranje kolagena, što je izuzetno važno u borbi sa potkožnim bubuljicama. Ima antiupalno, antioksidativno i antivirusno dejstvo. Pantenol stimuliše epitelizaciju kože, odnosno podstiče stvaranje novih ćelija i na taj način ubrzava proces obnavljanja kože.

U kombinaciji hidratacije i epitelizacije dobija se fantastična sposobnost smirivanja iritacija, crvenila i svraba. To može biti korisno u nebrojano mnogo situacija poput umirivanja kože nakon sunčanja, nakon blažih opekotina ili ujeda insekata, kod blažih ekcema, otoka, nadražaja i peckanja, ali i za svakodnevnu negu.

A da li smo vam spomenuli i da je dokazano da pantenol ima svojstvo podmlađivanja kože lica, vraćajući joj svežinu i zategnutost, te da je izuzetno efikasan u borbi protiv starenja?

Težnja ka prirodi i uverenje da kvalitet mora biti pristupačan svima, naveli su nas da kreiramo gel kremu sa pantenolom i alojom za negu masne kože lica.


Hidrantna gel krema namenjena za negu, ishranu i zaštitu kože lica, vrata i dekoltea sadrži pažljivo odabrane sastojke (pantenol, ekstrakt aloje vere, vitamine B5 i E, ulje jojobe i dr.) inkorporirane u hidrantnu podlogu, a poznate kao delotvorne u održavanju vlažnosti tokom svakodnevne nege. pH vrednost kreme je prilagodjena optimalnoj pH vrednosti kože, što pomaže očuvanju njene hidrolipidne barijere. Aplikuje se na čistu kožu dva puta dnevno, ujutru i uveče, a pogodna je za primenu i kao podloga za nanošenje šminke, ali i za dubinsku hidrataciju i negu kože nakon izlaganja suncu.

 

TOP